Luchtreinigeronline voor een beter binnenklimaat

Welkom bij Luchtreinigeronline

Aankoop tips luchtreinigers

Waarom een luchtreiniger kopen. Welke verschillen zijn er tussen luchtreinigers. Waar op te letten.
Een uitleg.

Waarom luchtreiniger kopen
Een luchtreiniger zorgt voor gezonde schone lucht in huis. Hierdoor heeft men minder of geen last meer van hooikoorts, astma, huisstofmijtallergie, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, irritaties aan de ogen en luchtwegen.

HEPA luchtreiniger
Een HEPA luchtreiniger heeft een HEPA filter. Dit filter haalt fijnstof, stof, pollen, stuifmeel, huisstofmijt, schimmelsporen, huidschilfers van huisdieren en andere organische allergenen uit de lucht. Ideaal tegen o.a. hooikoorts, huisstofmijtallergie, astma.

Filtercapaciteit HEPA filter
De luchtstroom of filtercapaciteit geeft aan hoe groot de ruimte is die de luchtreiniger werkelijk aan kan. Voor milde vervuiling dient de filtercapaciteit 2x zo groot als de inhoud van de ruimte te zijn, voor gemiddelde vervuiling is dat 3,5x zo groot en voor ernstige vervuiling is dat 5x zo groot.

Rekenvoorbeeld
Een luchtreiniger met een filtercapaciteit van 300m³/u is bij milde vervuiling geschikt voor een ruimte van 150m³/60m². Bij gemiddelde vervuiling is dezelfde luchtreiniger geschikt voor een ruimte van 85,7m³/34m². Bij zware vervuiling of hoge eisen aan de luchtkwaliteit is deze luchtreiniger geschikt voor een ruimten van 60m³/24m².

Luchtreiniger met koolstoffilter
Een luchtreiniger met koolstoffilter of actieve koolfilter haalt nare geuren en schadelijke gassen zoals formaldehyde uit de lucht. Een luchtreiniger met HEPA filter heeft vaak ook een koolstoffilter.

Luchtreiniger met bacteriefilter
Een luchtreiniger met bacterie filter heeft een filter dat bacteriën en virussen uit de lucht haalt. De Boneco P400 en de Boneco P500 hebben een optioneel bij te bestelling bacterie filter.

Voorfilter
Een voorfilter haalt grove vuildeeltjes uit de lucht en is meestal wasbaar. Een voorfilter verlengt de levensduur van de achterliggende filters zoals een HEPA filter, koolstoffilter of bacteriefilter. Dit scheelt in de terugkerende kosten van het vervangen van de filters.

Ionisator
Een luchtreiniger met ionisator haalt nare geuren, bacteriën en virussen uit de lucht door deze te vernietigen. Een ionisator haalt fijnstof, pollen en andere allergenen uit de lucht door deze samen te laten klonteren met de negatieve ionen waardoor ze neerslaan. Met een vochtige doek kan men deze allergenen daarna verwijderen. Een luchtreiniger met HEPA filter en ionisator is extra effectief, omdat de luchtvervuiling in het HEPA filter opgevangen wordt en niet neerslaat in de ruimte.

Ozon
De meeste ionisatoren produceren een klein beetje ozon, tot 0,05 ppm. Het is ongezond om langdurig lucht in te ademen met een concentratie ozon van 0,05 ppm. Daarom dient men bij het gebruik van een ionisator altijd te ventileren en te luchten.

Luchtreiniging door verhitting
Een luchtreiniger die door verhitting de lucht reinigt haalt bacteriën, virussen, organische vervuiling zoals pollen, schimmel en huisstofmijt uit de lucht. De luchtreinigers van Airfree reinigen de lucht door verhitting. In de luchtreiniger zelf wordt de lucht ontsmet door verhitting, waarna de lucht afgekoeld weer de ruimte in komt.

Geluid
Ionisatoren en luchtreinigers die de lucht door verhitting reinigen zijn geluidloos. Luchtreinigers die de lucht reinigen met filters, zoals een HEPA en koolstoffilter, hebben een ventilator en maken geluid.

Capaciteit
Men kan het best een luchtreiniger kiezen met een kleine overcapaciteit. De luchtreiniger hoeft dan niet constant te draaien en stroom te verbruiken. De lucht in de ruimte zal effectiever gereinigd worden en de luchtreiniger gaat langer mee.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

37 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

37 artikel(en)