Luchtreinigeronline voor een beter binnenklimaat

Welkom bij Luchtreinigeronline

Ozongenerators

Ozongenerators

Ozongenerators zijn zeer effectief tegen vieze lucht in huis. Ze verwijderen rooklucht, hondengeur, kattenpis geur en andere nare geuren, virussen, bacteriën, schimmels, micro-organismen.

Wat is ozon?
Normaal bestaat een zuurstofmolecuul uit twee zuurstofatomen. Wanneer aan de zuurstofmolecuul een zuurstofatoom wordt toegevoegd wordt het ozon, dit bestaat uit 3 zuurstofatomen. Een ozonmolecuul is zeer instabiel en zal erg snel terug vallen naar de oorspronkelijke vorm, zuurstof.

Het toevoegen van het extra zuurstofatoom gebeurt onder zeer hoge spanning. In de natuur gebeurt dat tijdens een onweersbui, en is het te ruiken aan een specifieke wat frissere geur. Of ozon ontstaat door UV straling van de zon zoals in de ozonlaag. Ozon kan echter ook op kunstmatige wijze worden gemaakt door een ozongenerator, waarin de lucht door een hoogspanning gedeelte wordt geleid zodat de in de lucht aanwezige zuurstof wordt omgezet in ozon.

Hoe werkt ozon
Het extra zuurstofatoom van ozon hecht zich aan allerlei soorten stoffen zoals geurmoleculen, virussen, schimmels, bacteriën en alle soorten micro organismen en oxideert deze. Na oxidatie blijft van de oorspronkelijke ozonmolecuul alleen pure zuurstof over.

Ozon is een van de sterkste oxiderende middelen welke bestaan om in water of lucht opgeloste stoffen te verbranden (oxideren). Het is tevens een zeer sterk desinfecterend middel, vele malen sterker dan bv chloor. Ozon wordt gebruikt om water en lucht te reinigen, zoals de zuivering van afvalwater, ontsmetting in de voedingsmiddelen-, papier- en textielindustrie, luchtbehandeling in grote warenhuizen, winkelcentra, ziekenhuizen, ontsmetting van zwembaden en zeewateraquaria.

Ozongenerators voor luchtbehandeling
Ozongenerators die geschikt zijn voor het reinigen van lucht hebben een ventilator die de ozon in de lucht door de hele ruimte verspreidt, zodat de lucht efficiënt gereinigd wordt.

Ozongenerators die geschikt zijn voor het ontsmetten van water hebben geen ventilator maar een slangetje of opening waarop een slangetje aangesloten kan worden waardoor de ozon op één plek de ruimte of het water in komt. Deze zijn niet echt geschikt voor het reinigen van lucht omdat de ozon op één plek in de lucht blijft hangen.

Onderstaande ozongeneratoren hebben een ventilator en zijn geschikt voor het reinigen van lucht.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)