LOT20
Vanaf 1 januari 2018 is een nieuwe EU wet Ecodesign ofwel LOT20 van kracht. Deze wet zal voor een grote verandering in de elektrische verwarmingsbranche zorgen. Alleen verwarming die aan de eis van LOT20 voldoet mag nog in de EU lidstaten geleverd of geïnstalleerd worden.


Minder energieverbruik, minder CO2 uitstoot

De 20,20,20-doelstelling moet voor een enorme vermindering van het energieverbruik en daarmee een verlaging van de CO2 uitstoot in Europa zorgen. De doelstelling van 20,20,20 is 20% besparing op energieverbruik t.o.v. 1990. Hiervoor is de nieuwe EU wet 2015/1188, ook wel LOT20 of  Ecodesign genoemd, opgesteld.


Regelsysteem

Om aan de eis van LOT20 te voldoen moet verwarming, die bestemd is om een ruimte te verwarmen, voorzien zijn van een programmeerbaar regelsysteem voor een energiezuinige werking. Dit is gunstig voor de eindgebruiker, want hierdoor zijn de stookkosten lager. Om er zeker van te zijn dat de verwarming die men koopt voldoet aan LOT20 kan men dit het beste checken bij de leverancier of installateur.

Ruimte verwarmen of plaatselijk verwarmen
Verwarming die bestemd is om een gehele ruimte te verwarmen dient te voldoen aan de LOT20 eis en dient dus voorzien te zijn van een programmeerbare thermostaat. Verwarming die bestemd is voor het verwarmen van een bepaalde plek in de ruimte of het verwarmen van dierenverblijven kan ook volstaan met een analoge thermostaat of aan- uitschakelaar.


Energieverbruik

Hoe een programmeerbare besturing of regeling van een verwarming bediend kan worden en waar de sensor zich bevindt is van grote invloed op het energieverbruik.


Geïntegreerd regelsysteem

Volgens LOT20 is verwarming met een geïntegreerd regelsysteem, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde thermostaat, toegestaan. Echter de temperatuursensor zit te dicht bij de verwarming om nauwkeurig te kunnen meten. Hierdoor zal verwarming met een ingebouwde thermostaat minder energiezuinig zijn.


Zoneregeling

Het meest kan men op energieverbruik besparen door gebruik te maken van zone regeling. Hierbij wordt in elke ruimte afzonderlijk de temperatuur geregeld en voorkomt men dat ruimtes onnodig verwarmd worden. 


Productcombinatie

Luchtreinigeronline.nl biedt de elektrische verwarmingsproducten, die niet zelf voorzien zijn van een besturingssysteem, samen aan met een losse programmeerbare besturing als productcombinatie en voldoet zo aan de nieuwe richtlijn.


Al onze productcombinaties van infraroodpanelen en andere elektrische verwarming met een besturing voldoen aan de LOT20 vereisten en zijn gebruiksvriendelijk, kostenbesparend en makkelijk te installeren.