Met zoneregeling kan men zeer energiezuinig verwarmen. Wat is zoneregeling en welke mogelijkheden zijn er. Een uitleg.

Zoneregeling
Met zoneregeling kan men voor elke ruimte in een huis of gebouw de gewenste temperatuur instellen onafhankelijk van de andere ruimtes. Hierdoor worden kamers niet onnodig verwarmd, maar alleen wanneer dat nodig is.


Thermostaat
Om de temperatuur in de verschillende ruimtes te kunnen regelen kan een draadloze thermostaat in elke ruimte worden gehangen. Al deze losse thermostaten kunnen worden aangesloten op 1 centrale unit. Het is dan mogelijk alle thermostaten via de centrale unit te bedienen. Dit is erg handig in het gebruik, vanaf één centrale plek wordt alles geregeld.

WiFi
Er zijn systemen waarbij de centrale unit en de thermostaten op WiFi zijn aangesloten met een App. De thermostaten zijn dan te bedienen vanaf elke plek via de App met een smartphone, tablet of pc.

Infrarood panelen
Bij het gebruik van infrarood panelen of heaters wordt een draadloze thermostaat in elke te verwarmen ruimte geplaatst. De infrarood panelen of heaters worden aangesloten op de thermostaat met een ontvanger. De thermostaten worden aangesloten op een centrale unit die eventueel met WiFi te bedienen is.